Nieuws/Wat U Zegt
407186
Wat U Zegt

Kwaliteit leven weg na dure pil

Door een telefoontje van de apotheek werd ik onaangenaam geconfronteerd met dure medicijnen, schrijft Robert Bovenkerk. De prijs per pil van zijn medicijn Dexamfetamine (DEX) werd met 300 procent opgedreven door een Duitse fabrikant. 

Deze medicatie slik ik omdat ik kamp met ADD. Na het uitproberen van verschillende medicatie waarvan veel averechts werkte, was DEX de oplossing. Na een jong leven van mislukkingen was er een stilte in mijn hoofd die ik nooit had ervaren. Ik zeg altijd gekscherend dat mijn leven is begonnen toen ik 21 werd, en dus DEX begon te slikken. Ik heb deze medicatie nodig om te kunnen studeren en mijn werk te kunnen doen, maar vooral om een normaal te kunnen functioneren. Ik studeer, ik heb een bijbaantje en ik hou niet veel over aan het eind van de maand. Het gevolg is dat ik straks niet langer de medicatie kan betalen en dus terugval in mijn oude patroon van mislukkingen, chaos en depressies. Iedereen kan zich indenken dat dit een angstwekkend vooruitzicht is.

Wanneer we besluiten om deze Duitse fabrikant een monopolie te geven op dit middel is het gevolg dat de beleidsmakers mij beroven van mijn laatste stukje kwaliteit van leven.

Robert Bovenkerk,

Haarlem