Nieuws/Wat U Zegt
411146730
Wat U Zegt

’Preventief fouilleren en kluisjescontrole’

Jongeren lopen aanzienlijk vaker met wapens rond dan voorheen. P. van Neck vindt het ongelooflijk dat burgemeester Halsema vooralsnog preventief fouilleren niet nodig vindt.

Steekincidenten nemen drastisch toe en dan met name onder minderjarigen die toch al door hormonen rare ondoordachte fratsen uithalen. Dat zou Halsema toch moeten weten gezien de situatie destijds met haar eigen zoon. Maar steken met een wapen zijn geen fratsen meer, dit vraagt om een harde hand.

Burgemeester Aboutaleb probeert er tenminste nog iets aan te doen, al vind ik dat het beboeten van ouders ook wel erg ver gaat. Want hoewel je als ouders verantwoordelijk bent voor het gedrag van je kind, kun je simpelweg niet altijd weten wat het kind buiten doet met ‘verkeerde vrienden’ (al dan niet onder groepsdruk) om vervolgens thuis de keurige puber uit te hangen.

Als je kind tot je verbazing gepakt wordt met een wapen dan behoren niet de ouders maar het kind aangepakt te worden. Laat ze maar een half jaar in het weekend schoffelen en pak als ouders maar dat mobieltje af voor maanden.

Als je echt iets aan deze wapenhype wil doen dan zul je onverwachte kluiscontroles op school moeten uitvoeren, preventief fouilleren op straat en thuis hun tas en jas controleren. En eventueel voorlichting op school.

P. van Neck, Rotterdam