Nieuws/Wat U Zegt
411311
Wat U Zegt

’Stop met al die pillen’

Gerhard Kwak uit Zeewolde stoort zich aan het gemak waarmee mensen pillen slikken. Zijn advies: „Pak jezelf bij de haren en kap met die onzin. Leef gezond, ga sporten, draai een leuk stukje muziek, ga aan tafel met leuke vrienden en gebruik in ieder geval je gezonde verstand.”

De mail van Gerhard Kwak:

Komt er op de tv ineens een reclame voorbij van een leuke jonge dame, in haar autootje, die vanwege een wegblokkade even moet wachten. Volgens het spotje raakt ze a la minute mentaal en fysiek gestresst en vermoeid. Haar wordt geadviseerd om uit voorzorg voor toekomstige ‘problemen’ een anti-stress pil van de adverteerder-medicijnfabrikant te gebruiken. Dan blijft ze rustig en vrolijk.

Het moet niet gekker worden. We leven onderhand op pillen en drankjes die we onszelf bij het minste geringste voorschrijven of laten voorschrijven. Een ongezonde situatie. Mijn advies: "Pak jezelf bij de haren en kap met die onzin. Leef gezond, ga sporten, draai een leuk stukje muziek, ga aan tafel met leuke vrienden en gebruik in ieder geval je gezonde verstand. Je moet niet op farmaceutische wijze leven en bij ieder rood plekje, spierpijntje en kriebelhoestje een pil of een drankje slikken. Dat is alleen maar goed voor de fabrikant. Die krijgt geen stress. Die wordt steeds gelukkiger."

Heeft hij gelijk? Grijpen we te gemakkelijk naar pillen?