Nieuws/Wat U Zegt
413940
Wat U Zegt

’Multiculturele samenleving faalt’

Niet alleen in Ede, maar in heel Nederland zorgen ’jeugdige relschoppertjes’ voor onrust, constateert lezer Mario Verhees uit Asten. ’We zijn de grip hierop aan het verliezen’, zegt hij bezorgd. ’Door de softe aanpak faalt de multiculturele samenleving’. Bent u het met hem eens? Reageer, of geef uw mening via wuz@telegraaf.nl

Mario Verhees schrijft:

„In Ede vinden we de laatste week vernielingen en brandstichtingen plaats, omdat plaatselijke Marokkaanse jongeren daar hun hangplek/honk hebben moeten opgeven. Er heerst intussen veel onrust onder de plaatselijke bevolking.

Maar dit zijn helaas niet de enige ongeregeldheden die in Nederland plaatsvinden door toedoen van jeugdige relschoppertjes. Zoals we onlangs uit deze krant ook al hebben mogen vernemen heerst er veel onrust onder de joodse bevolking in Amsterdam; velen van hen lopen met de gedachte om uit Nederland te vertrekken, omdat ze met regelmaat worden uitgescholden en bedreigd.

Jammer is wel, dat zij het verzieken voor degenen die het wel goed met Nederland voorhebben, en er alles aan doen om perfect hier te integreren. Veel autochtone Nederlanders hebben langzamerhand het idee dat door de softe aanpak uit het verleden de multiculturele samenleving gefaald heeft, en dat door verdere toename van verschillende culturen en geloofsovertuigingen komende jaren, er in de toekomst misschien wel eens een heel andere wind kan gaan waaien.”