427307
Wat U Zegt

’Formuleer je eigen Stemwijzer’

Klagen over het kabinet dat we zelf hebben gekozen? Beter is het om na te denken aan wie je je stem geeft in 2017, zo stelt Danny Lim uit Wassenaar. „Nog elf maanden, of misschien eerder”, verheugt deze lezer zich nu al. Denkt u al na over welke politieke partij straks uw stem krijgt? Discussieer mee of mail ons via wuz@telegraaf.nl

Danny Lim schrijft:

‘Kabinet helpt ons helemaal niet’, zo klagen ouderen, werkzoekenden, woningzoekenden, minima, studenten en noem maar op. Maar wie hebben dit kabinet in 2012 mandaat gegeven om te regeren? Ja ja, wij zelf.

Ik heb op een andere partij gestemd, maar een heleboel mensen hebben maar liefs 41 zetels aan de VVD en 38 zetels aan de PvdA geschonken, via zogenaamd ‘strategisch stemmen’. Spijt komt altijd later. Het belangrijkste is nu om een eigen ‘Stemwijzer’ te formuleren: Welke partijen zijn voor het afschaffen van de wachtgeldregeling voor Kamerleden? Welke partijen zijn voor het referendum over belangrijke onderwerpen zoals EU, euro, asielopvang? Welke partijen zijn voor gekozen burgemeesters? Voor meer geld voor ouderen, studenten, veiligheid? Voor een time out voor vluchtelingenopvang, net zoals diverse andere landen? Voor het uitzetten van uitgeprocedeerde (criminele) asielzoekers? Voor het afpakken van de Nederlanderschap van de criminelen (met dubbele nationaliteit)? Voor strenge regels tegen jihadisten/radicalen? We kunnen zelf tientallen vragen samenstellen. Vol optimisme gaan we de verkiezingen van 2017 tegemoet.”