Nieuws/Wat U Zegt
427504
Wat U Zegt

Te weinig personeel in verpleeghuis

Mijn vader zit op een gesloten afdeling in een verpleeghuis waar gisteren slechts één verpleegkundige en een stagiair aanwezig waren voor circa 20 patiënten. Dat is veel te weinig op zo’n groep patiënten, weet Trevor Hoff.

Het personeel heeft het zwaar: eten geven, de mensen wassen, naar bed brengen, etcetera, en dan ook nog aandacht geven. Mijn moeder overweegt een klacht in te dienen. Ik vind het ongelofelijk dat de patiënten zo behandeld worden.

Ik nodig de politici uit, vooral minister Asscher, om samen met mij op bezoek te gaan om eens te kijken hoe de praktijk er uitziet. Ik begrijp niet hoe en waarom onze ouders die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd en daarna dit land hebben opgebouwd dit moeten ondergaan. Hiermee bedoel ik niet alleen ouderen die daar zitten, maar ook hun partners die dit moeten meemaken.

Vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden kunnen dit niet alleen oplossen. Vandaag of morgen gebeuren er ongelukken en gaan mensen dood door personeelsgebrek. Het personeel wil alles doen om deze mensen een zo goed mogelijke tijd te geven, maar als je slechts met z’n tweeën bent kan dat niet.

Trevor Hoff,

Huizen