Nieuws/Wat U Zegt
427512
Wat U Zegt

’Referendum over wachtgeld’

’Normale burgers’ die zich boos maken over de wachtgeldregeling voor politici, zouden zich moeten kunnen uitspreken in een referendum, net zoals onlangs over het handelsverdrag met Oekraïne. José Huberts-Erren vindt het een uitstekend middel om te laten zien dat voor politici geen andere regels hoeven te gelden dan voor ’het volk’. Kunt u hiermee instemmen? Doe mee aan de poll.

José Huberts schrijft:

„Wij, de ’normale burgers", krijgen WW en in het ergste geval daarna bijstand, als we geen passend werk kunnen krijgen. De burger wordt gekort op van alles en nog wat als hij niet aan de sollicitatieplicht voldoet. En als wij zelf ontslag nemen (terwijl het soms niet anders kan, denk aan bv een zieke partner of ziek kind) hebben we vette pech wat uitkering betreft ’want we hebben toch zelf ontslag genomen?’

Nou hebben we een referendum gehad over Oekraine. Laten we dit ook eens over de wachtgeldregeling houden. Misschien dringt het dan bij de politici eindelijk eens door dat ook zij niet meer zijn dan de ’normale’ burger. Ik ben benieuwd wat daar uit zou komen.”