Nieuws/Wat U Zegt
427514
Wat U Zegt

’Merkel verdient prijs niet’

L. Verburg uit Geertruidenberg vindt het onbegrijpelijk dat de Duitse bondskanslier Angela Merkel de prestigieuze vrijheidsprijs de 'Four Freedoms Award' krijgt uitgereikt.

Merkel stortte met haar ondoordachte solo-actie heel Europa in zorg en verdeeldheid. Ze overtrad de Duitse wet. Door haar wanbestuur stelde ze de veiligheid van haar burgers in de waagschaal: er lopen nu in Duitsland meer dan een half miljoen ongeregistreerde vluchtelingen rond en er zijn meer dan vijfduizend (!) vluchtelingenkinderen verdwenen.

Ze laat een komiek vervolgen voor een liedje en saboteert zo de vrijheid van meningsuiting in haar land. Ze heeft haar ruimhartige vluchtelingenpolitiek feitelijk al lang veranderd, maar heeft niet het karakter om dit hardop te zeggen en zo geeft ze duizenden mensen nog steeds valse hoop.

En voor dit alles krijgt ze nota bene de prestigieuze Four Freedoms Award uitgereikt, ondanks het feit dat ze alles waar deze prijs voor staat, met voeten heeft getreden. De Roosevelt stichting heeft zichzelf hiermee volstrekt ongeloofwaardig gemaakt.