Nieuws/Wat U Zegt
427756
Wat U Zegt

’Wij droegen hotpants en strakke truitjes’

Het Stanislascollege in Delft heeft met de zomer in het vooruitzicht leerlingen verboden te korte rokjes, broeken en truitjes in de klas te dragen. Wilma Berskers uit Borculo legt een verband met de column van Phaedra Werkhoven, die opmerkte: ’Wanneer zijn we zo truttig geworden?’ (Tel. 18/4). Ook zij vraagt zich dit af. Wat vindt u?

Wilma Berskers schrijft: „Nu is iets wat verboden wordt in pubertijd extra aanlokkelijk om juist dat te dragen. Wij droegen hotpants en strakke truitjes. Er werd niets van gezegd het was ook niet verboden. We werden ouder en de kleding veranderde vanzelf.

Phaedra Werkhoven had de foto’s van Ed van der Elsken gezien. Ook ik vond zijn foto’s mooi. De mensen van de jaren ’80 in Amsterdam. Vrolijke meiden die over straat gingen in minirokjes en op hoge hakken. Blote benen en decolletés. Vrouwen van nu zijn al lang niet meer zo onbekommerd als toen, gezien het veranderende straatbeeld van heden. Ik vraag me werkelijk af hoe Amsterdam er over 20 jaar uitziet. Patrouilleert er dan kledingpolitie?”