Nieuws/Wat U Zegt
429236
Wat U Zegt

’CBR straft veel te zwaar’

Rijden onder invloed is uiteraard uit den boze, maar wie zich er toch schuldig aan maakt wordt onevenredig zwaar gestraft, zo ervoer de zoon van Amerik van Beelen nadat hij een keer met een slokje teveel op zijn snorfiets stapte. Bijna een jaar later en 1500 euro armer weet de jongen nog niet waar hij aan toe is. „Hij is volledig aan de grollen van het CBR overgelaten.” Wat zijn uw ervaringen hiermee?

Amerik van Beelen zet uiteen: „Een gevalletje ’eigen schuld dikke bult’. Als ouders vonden het zeer terecht dat hij zijn duurbetaalde rijbewijs voor een korte tijd kwijt was, wij hadden hem hier voor gewaarschuwd en wie niet luisteren wil moet maar voelen. Een enorme boete volgde niet veel later, en ook een rekening van het CBR van om en nabij de €800,-. Daarnaast moest hij ook een bloedtest doen (die hij ook zelf moest betalen) en een onderzoek van een onafhankelijke psychiater die uiteraard ver van onze woning woont, ook deze meneer mocht zoonlief betalen.

Het CBR heeft na dat onderzoek van de psychiater besloten om het rijbewijs voor een jaar in te houden, maar hij mocht wel een rijbewijs ophalen om alsnog op de snorfiets te tuffen. In juni a.s mag mijn zoon wederom opdraven bij de psychiater ver weg (op eigen kosten) om hopelijk zijn rijbewijs terug te krijgen. Mijn zoon is inmiddels € 1500,- armer maar nog geen steek verder en een zekerheid dat hij in juni zijn rijbewijs terug krijgt heeft hij niet. kortom hij is volledig aan de grollen van het CBR overgelaten. Nogmaals dat hij gestraft is, is een goede zaak, maar naar onze mening vele maal te zwaar.”