Nieuws/Wat U Zegt
429266
Wat U Zegt

’Motorbendes; de maat is al jaren vol’

’De maat is vol met criminele motorbendes’ (Tel. 12/4) . Maar dit hebben we al zo vaak gehoord, stelt lezer Frank A. Paardekooper uit Zandvoort. „De overheid wil ons op de mouw spelden dat de criminaliteit afneemt. Maar het enige wat afneemt is de lust van de burger om in al hun moedeloosheid nog aangifte te doen.” Deel uw ervaringen en stuur een e-mail naar onze brievenrubriek via [email protected]

Frank Paardekooper schrijft: „Voor de zoveelste keer gaat een minister van Justitie toch nog maar eens onderzoeken of er misschien toch niet ergens een wetsartikel te vinden is, bruikbaar genoeg om een bepaald soort motorclubs te verbieden. Niemand van voornoemde motorclubs hoeft zich zorgen te maken, want zulk een wet had er allang kunnen zijn en zal ook nu nog wel een paar jaar op zich laten wachten.

In dit soort situaties is een vaak opgevangen uitspraak van onze overheid: ’De maat is vol'. Burgers weten echter dat de maat al jaren vol is. Geweld tegen overheidspersoneel, geweld in het openbaar vervoer, geweld van supporters en geweld tegen burgers lijkt te worden aangepakt, echter veel verder dan stadionverboden, straatverboden en taakstraffen komt men niet. Als er al sprake is van gevangenisstraf loopt het spul in no time wegens goed gedrag met strafvermindering weer buiten. Telkenmale toont onze overheid aan de samenleving het levensgroot brevet van onvermogen.”