429880
Wat U Zegt

Kennen de voetbalbobo’s integriteit?

Na het drama met Blatter, Platini en vele van hun secondanten is de kersverse FIFA-baas Gianni Infantino in opspraak.

Hij wordt genoemd in de Panama Papers, dat betekent natuurlijk nog niet dat hij frauduleuze handelingen heeft verricht. Echter wanneer hij in verband wordt gebracht met de verkoop van de tv-rechten aan een partij waarvan de eigenaren zijn opgepakt, denk je al snel: waar rook is, is vuur. Temeer daar de Zwitserse politie de nodige documenten op het hoofdkantoor in beslag heeft genomen.

Het verbaast mij dan ook dat KNVB-voorzitter Michael van Praag (Tel. 07/04) het doet voorkomen of het allemaal wel meevalt. Was het niet Van Praag die onder Blatter ervoor heeft gestreden dat ’de onderste steen boven zou komen’? Een feit is, dat dit incident wederom een smet is op het blazoen van de wereld voetbalbond en de nieuwbakken voorzitter al na enkele weken de eerste forse beschadiging heeft opgelopen.

Telkens opnieuw komen er zaken aan het licht die het daglicht niet kunnen velen. Zo heeft Nederland zich elf miljoen euro laten afpakken door mee te dingen naar het EK 2018. Een procedure waarbij, zo blijkt, de kandidaat Nederland/België nooit een faire kans heeft gekregen.

Niels J. Kooijman