432212
Wat U Zegt

'Oekraïner zal niet veranderen'

"Nu de datum van het stemmen over het associatieverdrag met Oekraïne steeds dreigender begint te naderen, worden er steeds heftiger pogingen ondernomen om ons zand in de ogen te strooien", ziet lezer P. Houwen. Hoe kijkt u hier tegenaan?

P. Houwen uit Grevenbicht vervolgt:

Hele busladingen ’ervaringsdeskundigen’, nu ook uit het zakenleven, worden ingezet om ons, simpele burgers, te proberen ervan te overtuigen, dat het toch echt ’ja’ moet worden, ’in ons eigen belang’.

Misschien krijgt men ooit gelijk met de bewering ’dat het systeem daar moet veranderen...’. Misschien gaat dat ook ooit lukken. Maar wie is er ook op de langere termijn te vertrouwen? Onze eigen regering? De bureaucraten in Brussel met al hun gemarchandeer ten eigen faveure? Voorbeelden genoeg van zoethoudertjes uit die hoek waarmee ons een oor werd aangenaaid.

Het Oekraïense volk dan? Het besturingssysteem mag dan, naar hun (ijdele) hoop en verwachting, er misschien op termijn anders uit gaan zien, de Oekraïner zelf verander je niet. Zeker niet met al die bodemschatten waar men bovenop zit, met alle bijbehorende corruptieve praktijken van dien, waar het land zijn rijkdom aan ontleent.

Voorbeelden? Kijk naar Rusland, Syrië, Afghanistan etc. etc. Nee dus, en blijven opletten! Dat zijn wij aan onszelf en onze nazaten verplicht.

Heeft deze lezer een punt, denkt u? We horen graag uw mening.