Nieuws/Wat U Zegt
433314957
Wat U Zegt

Veel vragen over nieuwe pensioenwet

De Tweede Kamer zal binnenkort een beslissing moeten nemen over een nieuw pensioenstelsel. Het gaat om ontzettend ingewikkelde materie. Veel is onduidelijk, meent A.H. Jacobs.

Ze gaan een enorm ingrijpend besluit nemen over maar liefst 1500 miljard euro. Maar heeft elke Tweede Kamer-fractie op dat terrein wel één deskundige? Kunnen we ze overhoren of ze er wel voldoende verstand van hebben?

Nemen ze wel een eerlijk besluit op basis van wat het beste is, of nemen ze een besluit op basis van hun vaak activistische achterban?

En wat is de invloed van de lobbyisten? Wie gaat allemaal flink verdienen aan die wijzigingen?

Alle 150 Kamerleden mogen over het stelsel stemmen. Maar zijn die 18 fracties wel in staat om de gevolgen van de stelselwijziging te doorzien? Het pensioenstelsel vergt mogelijk wel de inzet van vijf fulltime Kamerleden.

Nederland heeft op dit moment weinig vertrouwen in de politiek. Het is dus een slecht moment om nu het pensioenstelsel te wijzigen.

Het beste is om zo’n ingrijpende wijziging van het pensioenstelsel hetzelfde te behandelen als een grondwetswijziging, dus in twee kabinetsperioden.

A.H. Jacobs,

Amsterdam

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop