Nieuws/Wat U Zegt
440678
Wat U Zegt

'Politie moet de weg op'

Wat doet onze politie tegen gewelddadige transportdiefstal door georganiseerde bendes die van het ene naar het andere land trekken? Die kijkt alleen maar naar aangiftecijfers, signaleert Bertus Zuidema uit Haren. Heeft hij een punt?

Bertus Zuidema uit Haren schrijft:

"’Aangiftecijfers is het enige waar wij als politie naar kijken’, zegt een woordvoerder. Logistiek Nederland heeft echter al tijden geen vertrouwen meer in onze administratieve politie en doet steeds minder vaak aangifte. Beter zou zijn dat onze dienders ’s nachts ook eens aan het werk gaan en proberen om deze criminele bendes te pakken. Maar ja, als je ’s nachts niet op de weg bent kom je ze ook niet tegen.

Klassiek surveilleren is uit bij de hedendaagse politie, hetgeen er in geresulteerd heeft dat 990 van 1000 politiemensen ’s nachts lekker thuis liggen te slapen. Met administratieve werkverschaffing achteraf, zoals het opnemen van aangiftes, pak je die lui natuurlijk nooit en zijn alle dure spullen al lang naar het buitenland verdwenen. Aangifte (vaak voor de verzekering) heeft dan ook geen zin meer.

Discussieer mee op wuz.nl