Nieuws/Wat U Zegt
441167576
Wat U Zegt

’Verzet nodig tegen nieuw pensioen’

Het is onbegrijpelijk dat Nederland aan ’het beste pensioenstelsel ter wereld’ gaat rommelen, vindt B. Huisman.

Een pensioenstelsel dat staat als een huis, een voorbeeld is voor andere landen. Het kabinet gaat dit nu afbreken. Financiële onzekerheid voor huidige gepensioneerden en bovenal voor jongeren. Zij weten totaal niet wat en hoeveel pensioen er wordt opgebouwd terwijl de maandelijkse pensioenpremie wel betaald moet worden.

Het kabinet komt met oneigenlijke argumenten om tot veranderingen te komen. Ja, de vakbonden hebben zich laten inpakken net zoals de werkgeversorganisatie. Bij het invoeren van het nieuwe pensioenstelsel zullen miljarden euro’s uit de reserves van de pensioenfondsen worden gehaald om ’in te varen’ in de nieuwe regeling. Pensioengeld dat eigenlijk toebehoort aan de gepensioneerden. Jong en oud moeten heftig in verzet komen tegen deze snode pensioenplannen.

De bedenkers van het nieuwe pensioenstelsel zijn inmiddels met de stille trom vertrokken en zitten elders in de luwte op een riante positie. Het nieuwe stelsel is niet meer dan schandalige diefstal van opgebouwd pensioen en financiële onzekerheid door de politiek en kabinet.

B. Huisman