441494
Wat U Zegt

’Laat terrassen op de Cuyp’

Is er nou niemand die het stadsdeel Zuid terugfluit en het besluit om terrassen op de Albert Cuyp in Amsterdam te verbieden, terugdraait, vraagt J. Muijs uit Tilburg.

J. Muijs mailt:

Het stadsdeel Zuid in Amsterdam vertoont wat dictatoriale trekjes die in het huidige stadsbestuur niet thuis horen. Wat is er aan de hand?

Vrachtwagens en marktkramen, die op de AlbertCuyp-markt al jaren 's-nachts mogen blijven staan, moeten vanaf 1 maart -iedere avond- naar een industrieterrein vervoerd worden. Verder moeten daar de terrassen van twee cafe's verdwijnen die er al 8 en 10 jaar hun bestaan hebben en notabene al die jaren trouw leges en kraamverhuur hebben betaald. Zomaar, met één pennestreek van het ene moment op het andere.

Dit is bij alle betrokkenen als een donderslag bij heldere hemel binnen gekomen. Terwijl iedereen elke dag druk doende is om deze wereldberoemde markt zijn huidige status van gezelligheid en handel te laten behouden. Dat dit zomaar kan in zo'n stad van aanzien bevreemd me.

Is er nou niemand in deze stad die zo'n stadsdeel terugfluit? Zijn daar geen burgemeester en wethouders die zo'n idioot plan meteen kunnen afblazen en de initiatiefnemers op non-actief stellen vanwege gebleken totale ongeschiktheid voor hun functie?

Maar het is nog geen 1 maart. Alle tijd dus nog om tot inkeer te komen en mensen hun bestaan niet af te nemen.

Wat vindt u van het plan om de terrassen op de Albert Cuyp te verbieden? Wij horen graag uw mening.