Wat U Zegt/De Kwestie
443215463
De Kwestie

De Kwestie: gezonde maaltijd op school

De Kwestie: ’Moet school voor gezonde maaltijd zorgen?’

Als het aan demissionair staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) ligt, gaan alle basisscholen in Nederland hun leerlingen gezonde lunches aanbieden. Het nieuw te vormen kabinet moet hier een besluit over nemen. Niemand kan tegen gezonde voeding zijn, maar wat betekent dit streven voor het onderwijs, dat al wordt geteisterd door hoge werkdruk en lerarentekorten?

Monique Vingerhoeds vindt dat werkdruk gezond eten niet in de weg mag staan: „Een gezonde schoollunch omdat daarmee alle schoolgaande kinderen worden bereikt met een lekkere en gezonde lunch. Het samen eten van een maaltijd stimuleert saamhorigheid, draagt bij aan minder pesten en creëert een rustpunt in de schooldag.”

Marijke van Amersfoort wijst erop dat het bordje van leerkrachten al behoorlijk vol is: „We hebben een lerarentekort, en we hebben een taak: we moeten namelijk gewoon goed onderwijs geven.”

En wat denkt u? Zouden basisscholen in Nederland hun leerlingen gezonde lunches aan moeten gaan bieden? Praat mee een reageer onderaan dit artikel.

De Kwestie: gezonde maaltijd op schoolLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover