Nieuws/Wat U Zegt
443475898
Wat U Zegt

’AH kan best zonder ’non food’ assortiment’

Fijn dat Ahold Delhaize een megawinst heeft geboekt over het jaar 2020. De bestuurders van het concern worden hier dan ook ruimschoots voor beloond. Volgens J.Denise zou deze supermarktreus wel enige solidariteit mogen tonen richting kleinere noodlijdende winkels.

Deze winst werd namelijk voor een groot aandeel veroorzaakt door de coronacrisis. De tijd, waarin heel veel andere winkels de afgrond in gingen.

Ik denk dan bijvoorbeeld aan kantoor- en boekhandels en in mijn directe omgeving aan een kleine zaak, die zijn nering heeft naast de AH supermarkt. Deze winkel mag alleen nog als breng- en afhaalpunt dienen en al zijn specifieke artikelen blijven afgedekt.

Diezelfde producten worden vervolgens bij Albert Heijn wel te koop aangeboden en het lijkt me dat AH uit solidariteit die ’nonfood’ sector achterwege zou kunnen laten m.a.w. ook afgedekt.

Het zou Ahold Delhaize met haar megawinst kunnen sieren als ze haar ’kruideniersmentaliteit’ voor even zou laten vallen en zich ruimhartig zou kunnen opstellen naar die winkels waarvan zij dezelfde artikelen verkoopt.

J. Denise,

Asselbergs