Nieuws/Wat U Zegt
445355
Wat U Zegt

Geesteszieke staat alleen

Het komt door de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg dat er steeds meer verwarde mensen zoals Bart van U, de verdachte van de moord op Els Borst, op straat lopen, betoogt Jeanne Dijkstra. Als politici geschokt reageren op de bekentenis van Bart van U, is dat volgens deze lezeres hypocriet omdat zij zelf verantwoordelijk zijn voor deze besparingen. Bent u het met Jeanne Dijkstra eens?  We horen graag uw reactie.

Jeanne Dijkstra schrijft:

 Aan het Binnenhof is met afschuw gereageerd op de bekentenis van Bart van U. (Tel. 5/2), de verdachte van de moord op Els Borst.

Maar hebben deze politici dan echt niet door dat hun eigen beleid de oorzaak is dat steeds meer mensen met ’stemmen’ en ’goddelijke ingevingen’ op straat lopen? De psychiatrische instellingen lopen leeg door bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg.

 Steeds vaker worden we geconfronteerd met akelige incidenten op straat, worden kinderen op de fiets ’zomaar’ met een mes gestoken en worden gevels uit huizen geblazen. Er lopen zoveel verwarde en gestoorde mensen op straat, die vroeger liefdevol werden behandeld.

  Het is goed voor de integratie om deze mensen in de maatschappij op te vangen, vond de politiek. Maar is dat ook echt zo? Of gaat het alleen maar om een ordinaire kostenbesparing op de zorg? Wees dan ook niet hypocriet en doe niet net alsof je steeds geschokt bent. Dit is de realiteit als je geestelijk zieke mensen onbegeleid de ’gewone’ wereld instuurt.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl