Nieuws/Wat U Zegt
445825
Wat U Zegt

Auto blijft nationale melkkoe

Bert Osendarp trekt uit het nieuws dat in ons land de autokosten het hoogst zijn in Europa de conclusie dat van de afbouw van de bpm niets is terechtgekomen en de auto nog steeds de nationale melkkoe is. Bent u het met deze lezer eens?  We kijken uit naar uw reactie.

Bert Osendarp schrijft:

Op het nieuws kwam onze nationale melkkoe de auto weer eens voorbij. Met de constatering dat in Nederland de auto’s en het autorijden het duurste zijn in Europa.

 Dat doet me aan de kabinetten Balkenende denken. Daarin werd toen besloten om de bpm geleidelijk aan af te bouwen. Deze rechtsongelijkheid paste niet meer binnen de EU. We delen immers alle lasten in Europa inclusief het overeind houden van zuidelijke landen, dus kan het niet zo zijn dat autorijden bij ons duurder zou mogen zijn dan daar.

 Van die afbouw is niets terecht gekomen. Wij wonen vlak bij de grens van Duitsland. Rijden we naar Heinsberg, dan kost een camper daar vijftien duizend euro minder dan bij ons. Want als je hem importeert betaal je niet alleen de bpm maar ook nog eens het verschil in btw bij. Personenauto’s idem dito. En bij legio pompen tank je er voor rond de € 1,20 benzine.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl