Nieuws/Wat U Zegt
446671885
Wat U Zegt

’Klimaatplan met meer visie nodig’

Klimaat is terecht een heet hangijzer, maar verdient meer aandacht, visie en planning dan de proefballonetjes van Ed Nijpels, betoogt Jan Pronk.

Onze klimaatpaus Ed Nijpels heeft gesproken. De CO2-uitstoot moet veel verder omlaag. In 2030 moet de CO2-reductie van 49 naar 55 % en Nijpels heeft daar ook al een oplossing voor.

Tijdens de komende kabinetsperiode moet onder andere rekeningrijden worden ingevoerd. Nu zijn de effecten van rekeningrijden op het klimaat uiterst ongewis, vooral omdat we hier geen enkele ervaring mee hebben. Het enige wat je vooraf met zekerheid kunt vaststellen is dat vooral de werkende automobilist extra wordt belast, bedrijven dit gaan compenseren aan hun werknemers en vervolgens gaan doorberekenen aan de consument.

Klimaat is terecht een heet hangijzer, maar verdient meer aandacht, visie en planning dan de proefballonetjes van een gepensioneerde oud-politicus. Een nationaal Deltaplan, wat niet doorkruist wordt door goedwillende gemeentecoalities, is een constructieve oplossing en kan uiteindelijk door transparantie en bewezen effecten voldoende draagkracht creëren. Begin daar eens mee.

Jan Pronk, Beverwijk

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo