Nieuws/Wat U Zegt
448063
Wat U Zegt

Zorg is meer dan wassen

Een verzorgingstehuis waar ook vluchtelingen werken lijkt een goed idee maar als zij de taal niet spreken is het toch een minder goed plan, meent A. Klaver-Koning. Deze lezer wijst erop dat de bewoners behalve aan wassen en een bord eten voor hun neus ook behoefte hebben aan een praatje. Bent u het met A. Klaver-Koning eens? We horen graag uw reactie.

A. Klaver-Koning schrijft:

Er is een verzorgingshuis in Nederland waar oude mensen verzorgd gaan worden door tien vluchtelingen met goede papieren en wat medische kennis. Ander personeel was niet voorhanden.

 In leegstaande kamers mogen de buitenlanders zelf ook gaan wonen. Mooie oplossing? Ik verplaats mij in die bewoners die blijkbaar niet meer thuis kunnen blijven en voor wie in de laatste jaren - ongetwijfeld na een leven van hard werken - geen verpleeghuis met verzorging meer beschikbaar is en helpsters met wie je ook praten kunt. Want het gaat er niet alleen om dat je gewassen wordt en dat er een bord eten voor je neus staat, ook al bedoelen die nieuwe mensen het nog zo goed.

Het lijkt mij dat je het gevoel hebt dat je zelf uitgezonden bent naar een land waar je de taal niet spreekt. Misschien moet je zelf oud geworden zijn om dit aan te voelen. Ik ben 88 jaar en zelfstandig. Ik moest er wel een beetje om huilen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl