448221
Wat U Zegt

Te jong voor zwemles

De Stichting Leergeld weigert volgens Gerard Scheffer een financiële bijdrage voor de zwemlessen van een 4-jarige meisje omdat ze nog te jong is om op zwemles te gaan. Deze lezer is niet te spreken over deze weigering omdat hij vindt dat in een waterrijk land als Nederland kinderen niet vroeg genoeg kunnen beginnen de kneepjes van het zwemmen onder de knie te krijgen. Deelt u de opvatting van Gerard Scheffer? We horen graag uw mening.

Gerard Scheffer schrijft:

Als bewindvoerder heb ik het 4-jarige dochtertje van een cliënte bij de Stichting Leergeld aangemeld met een verzoek om een financiële bijdrage in de zwemles van het kind.

Dat kan dus niet. Volgens deze stichting is een kind van 4 jaar nog niet geschikt om zwemles te volgen. Zij zou ’niet sterk genoeg zijn’.

In een waterrijk land als Nederland, waar kindjes verdrinken in vijf centimeter water, waar de overheid haar burgers aanmoedigt om een kind zo jong mogelijk op zwemles te doen, vindt deze stichting dat dus niet nodig?

Kan haar moeder, als deze peuter onverhoopt verdrinkt, ook smartengeld en schadevergoeding claimen bij de Stichting Leergeld?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl