Nieuws/Wat U Zegt
448365
Wat U Zegt

Veel baat bij duur middel

Als iemand ook maar een beetje baat heeft bij een medicijn mag dit hem ondanks de hoge kosten niet worden ontzegd, meent M. Coumans. Bent u het met deze lezer eens? We kijken uit naar uw reactie.

M. Coumans schrijft:

Enige maanden geleden kreeg ik na diverse onderzoeken te horen dat ik huidkanker heb in een vergevorderd stadium. Voor bestraling en/of chemokuur kwam ik niet meer in aanmerking maar een immunotherapie met nivolumab was nog mogelijk.

Nu krijg ik om de twee weken nivolumab toegediend via een infuus. De bijwerkingen zijn, tenminste wat mijzelf betreft, zeer miniem.

Na vijf kuren heb ik weer een scan gehad en hieruit bleek dat de kuur zeer goed aanslaat. De kanker is gestabiliseerd en meerdere gezwellen zijn zelfs sterk in omvang afgenomen.

Er wordt nu verdergegaan met deze kuur en over enkele maanden volgt een nieuwe scan, die dan hopelijk weer goede resultaten zal laten zien.

Als je bedenkt dat ik zonder dit middel misschien nog maar enkele maanden te gaan had, is dit medicijn toch een zegen voor de mens en mag niemand die er ook maar een beetje baat bij heeft dit middel ontzegd worden, ondanks de hoge kosten.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl