Nieuws/Wat U Zegt
449037
Wat U Zegt

Ingezonden brief: ’Files door stommiteit automobilist’

230 werkdagen per jaar staat Johan Gelaudie in de file tussen Almere en Amsterdam. „Die files zijn bijna nooit het gevolg van te veel auto's op de weg, maar worden bijna altijd veroorzaakt door stommiteiten of door onoplettendheid van automobilisten.” Deze lezer wil alle weggebruikers dan ook oproepen het hoofd bij het verkeer te houden. „Dat scheelt een hoop ergernis en leed.” Hoe denkt u hierover?

Johan Gelaudie uit Almere schrijft:

„Auto's worden steeds veiliger met allerlei systemen die ons waarschuwen bij onraad. Wanneer je bijvoorbeeld een onlogische handeling pleegt, de rijbaan overschrijdt of te hard komt aanrijden op een file.

Het helpt niet meer om heel vroeg te gaan rijden of eerder naar huis te gaan. Tussen 6.00 uur 's morgens en pakweg 19.00 uur 's avonds kun je er vanuit gaan dat je ergens stil staat.

Er gebeuren zoveel ongelukken. Sinds oktober is het dagelijks meerdere keren per dag raak. Kunnen we niet omgaan met alle moderne techniek in een auto of is de verleiding te groot om ermee te gaan spelen in plaats van auto te rijden?

Houd uw hoofd bij het verkeer. Dat scheelt een hoop ergernis, maar ook leed en kostbare tijd van een ander.”  

Bent u het met deze lezer eens? We zijn benieuwd naar uw mening.