Nieuws/Wat U Zegt
449081
Wat U Zegt

Nationaal debat over asielzoekers

Het meldpunt voor internetdiscriminatie MiND heeft in 2015 652 meldingen binnen gekregen. De meeste meldingen hadden betrekking op discriminatie op grond van ras (44%) en godsdienst (22%) ( Tel.nl, 22/01). Volgens Danny Lim wordt dit "niet veroorzaakt door vreemdelingenhaat, maar door onzekerheid door de komst van zoveel asielzoekers." Denkt u dat hij gelijk heeft?

Danny Lim uit Wassenaar schrijft:

"Als een Chinees-Indisch-katholieke Nederlander ben ik van mening dat deze ‘discriminatie’ niet is veroorzaakt door de vreemdelingenhaat zoals vaak is gesuggereerd, maar door de onzekerheid die heerst door de komst van zoveel asielzoekers.

Ik heb twee zonen van 25 en 19, ze studeren heel hard voor hun toekomst, maar kunnen ze straks woningen vinden in bomvol Nederland? Moeten ze meer belasting betalen om het levensonderhoud van asielzoekers mee te bekostigen? Zijn die nieuwkomers echte vluchtelingen of gelukszoekers? Kunnen en willen ze zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur, tradities, normen en waarden? Blijft Nederland een moderne, welvarende rechtsstaat of gaan we terug richting roerige middeleeuwen?

Er moet een nationaal debat komen om alle vragen te beantwoorden, zonder verhitte hoofden en boos wijzende vingers. We moeten gezamenlijk ons gezonde verstand laten zegevieren in dit prachtige polderland."

 

Denkt u dat een nationaal debat, zoals deze lezer voorstelt, kan helpen om alle vragen rondom de 'onzekere' toekomst te beantwoorden?