Nieuws/Wat U Zegt
449099
Wat U Zegt

'Jammer van IJsselmeer'

Een briefschrijver stelt terecht dat de toeristische sector, inclusief watersport, kapot gaat door windmolens te plaatsen in het IJsselmeer (Tel. 23/1). Gepensioneerd binnenschipper T. Fluks kon onlangs met eigen ogen aanschouwen hoe de horizon 'bedorven' was door het woud van die molens. "Bedroevend! Jammer van het eens zo mooie IJsselmeer." Bent u het met deze lezer eens? We horen graag uw mening.

T. Fluks uit IJsselmuiden schrijft:

"Ik ben een gepensioneerd binnenschipper, die vroeger, bij zijn ouders aan boord, de wijde vlakte van het IJsselmeer nog gekend heeft, met alléén de Noordoostpolder. Toen ik zelf schipper was, zag ik het laatste gat in de dijk van de Flevopolders sluiten.

Toen we aan de wal gingen, ben ik ook nog een seizoen kapitein geweest op de Prins Claus, een passagiersboot op de route Urk-Enkhuizen-Medemblik. Daar zag ik voor het eerst het rijtje grote windturbines bij Medemblik. Hoe kón men dat doen!

Na jaren niet op het IJsselmeer geweest te zijn, gingen we met de hele familie een weekendje zeilen op een grote klipper. Toen we terug gingen naar Lemmer, zagen we pas echt dat de horizon bedorven was door het woud van die molens. Bedroevend! Jammer van het eens zo mooie IJsselmeer."

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl