Nieuws/Wat U Zegt
449753
Wat U Zegt

Tweejarige hoort bij ouders op te groeien

Het SER-advies om kinderen al vanaf hun tweede jaar naar de kinderopvang te sturen, kan op weinig enthousiasme van Bert Osendarp rekenen. Volgens hem is het voor zulke dreumesen beter nog onder de liefdevolle vleugels van de ouders te vertoeven. Bent u het met deze lezer eens. We ontvangen graag uw reactie.

Bert Osendarp schrijft:

 Bij de SER zijn ze nu helemaal de weg kwijt geraakt. Kinderen zouden in de toekomst al vanaf 2 jaar naar de kinderopvang moeten! Met andere woorden; alles beter dan dat een kind zich in de prilste jaren kan koesteren in de aanwezigheid van zijn of haar ouders.

 Of moet dit een stimulans zijn voor de crèches die nu minder werk hebben. Helpt het de psyche van kleine kinderen om ze min of meer ouderloos te laten opgroeien? Is dit de nieuwe manier om evenwichtige volwassenen te kweken? Helpt het bij de toch al hoge werkloosheid en toenemende computerising om nog meer vrouwen de arbeidsmarkt op te dwingen?

Is dit geen verdere ondermijning van het plezier dat kinderen die op een natuurlijke wijze opgroeien hun ouders opleveren ? Moet dan alles om geld draaien?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl