Nieuws/Wat U Zegt
467109005
Wat U Zegt

’Burgemeesters maken het bont’

Hoewel het in eerste instantie anders lijkt zijn er wel degelijk overeenkomsten tussen het Zeeuwse Koewacht en onze hoofdstad Amsterdam, meent Jan Pronk.

Beide gemeenten hebben namelijk een burgemeester die te laf is om de oorzaak van een probleem aan te pakken en vervolgens maar halfzachte maatregelen neemt waar vooral de goeden onder lijden.

Zo heeft burgemeester Jan Lonink van Koewacht besloten dat er geen dagkaarten meer mogen worden verkocht voor een dagje zwemmen, zodat de Marokkaanse relschoppers voortaan buiten worden gehouden. Maar er is tot nu toe niet één arrestatie verricht om dat schorem echt te laten voelen wie de baas is.

Burgemeester Halsema van Amsterdam maakt het mogelijk nog bonter door serieus te overwegen om de Wallen volledig te sluiten omdat daar dagelijks overlast is door dronken toeristen en blowvolk. Als er daar eens wat strenger gehandhaafd zou worden spreekt zich dat snel rond en kunnen de duizenden toeristen die dit unieke stukje Amsterdam dagelijks bezoeken gewoon blijven komen. Beide burgemeesters zoeken teveel de weg van de minste weerstand en dat leidt zelden tot het gewenste resultaat.

Jan Pronk, Beverwijk