Nieuws/Wat U Zegt
470887
Wat U Zegt

Alles gericht op uitmelken

Het is geen wonder dat een deel van de burgers de eindjes niet aan elkaar kan knopen, meent Ed Nijhoff. De overheid laat namelijk geen gelegenheid onbenut om de burger te belasten. Deelt u het standpunt van deze lezer? Wij zien uit naar uw reactie

Ed Nijhoff schrijft:

Onze overheidsinstanties en gemeentes laten geen middel ongebruikt om hun onderdanen uit te melken.

De kosten zijn voor een kwart van de bevolking niet meer op te brengen. Ruwe olie goedkoper? Dan gaan we meer belasting heffen op benzine en diesel.

Gas gekoppeld aan olie? Ook een belastingverhoging. Water is te goedkoop? Belasten. Gemeente pakt vervolgens nog extra precariorechten op het gebruik van hun ondergrond. Huizenprijs gezakt? We doen de WOZ-waarde naar beneden maar de belasting blijft hetzelfde. Nu gaan de prijzen weer stijgen, gaan de gemeentes meer inkomsten genereren.

Als je naar je energierekening kijkt zie je dat je bijna net zoveel belasting betaalt als energie. Het eigen risico van de zorgverzekering rijst de pan uit, maar de zorgverleners willen geen openheid in de declaraties geven.

In welk land leven wij? Waar 'besturen' betekent dat je alléén je eigen inkomen stuurt? Het doet mij steeds meer denken aan andere continenten.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl