471589
Wat U Zegt

'Commissie zonder gezicht'

Ernstig zieke mensen een medicijn onthouden alleen omdat het een paar honderd miljoen kost? Er wordt, volgens Will Litjens, zoveel geld verkwist dat het "de paar honderd miljoen voor broodnodige medicijnen vele malen zou kunnen dekken." En wie bepaalt dat? Het zou fijn zijn als "de leden van de commissie die beslist over de waarde van het leven, een gezicht zouden krijgen. "Bent u het met deze lezer eens?

Will Litjens (longkankerpatient) schrijft

"Het zou de positie van longkankerpatiënten op termijn wellicht kunnen verbeteren, als de leden van de commissie een gezicht zouden krijgen. Of een naam, of een label van welke politieke partij ze zijn.

Het is toch niet uit te leggen dat we in Nederland duizenden ernstig zieke mensen een middel onthouden dat een enorme winst oplevert voor hun levenspad, omdat het een paar honderd miljoen kost.

Het regent voorbeelden van mismanagement bij de overheid, geldverkwisting in Brussel aan mallotige subsidies, oncontroleerbare uitgaven bij ontwikkelingshulp, die in geld uitgedrukt de paar honderd miljoen voor broodnodige medicijnen vele malen zouden kunnen dekken.

Wat te denken van de honderden miljoenen die de komende jaren uitgegeven gaan worden aan de opvang van al dan niet vrijwillig ontheemden. De nobele houding van Den Haag druipt er bijna vanaf, maar waar blijft de zorg voor zieke medelanders die toch ook mogen hopen dat hun regering voor hun belangen opkomt?

Welke politieke partij gaat het opnemen voor de duizenden die net als ik in de krant lezen hoe weinig mijn leven waard is, althans in de ogen van onzichtbare adviseurs."

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl