471715
Wat U Zegt

Verkeersergernissen

Bange bestuurders, rotondestoppers en linksplakkers

De economie trekt aan, meer mensen pakken de auto en dat is te merken aan de drukte op de wegen.Volgens lezer P. van der Velden denken weggebruikers tegenwoordig vooral aan zichzelf. "Files ontstaan doordat er met een paar km/u verschil wordt ingehaald (ver onder de maximale snelheid).  "Als de 'bange' bestuurder (voormalig treinforens?) rechts blijft rijden komt dat de doorstroming ten goede." Deelt u deze mening?

P. van der Velden schrijft:

Naast files ergeren veel weggebruikers zich ook aan bepaald gedrag van bestuurders dat de doorstroming van het verkeer niet ten goede komt.

Rotondestopper

"Veel mensen stoppen tegenwoordig voor rotondes en wacht op een auto van links die er nog niet is. Rijdend achter lesauto's zie je waar dit gedrag vandaan komt. Er ligt hier een schone taak voor de  rijscholen.

Linksplakker

Men blijft vaak op de linker rijbaan hangen, terwijl de rechter leeg is. De echte verkeershufter is mijns inziens dan ook niet de bumperklever of degene die rechts inhaalt, maar diegene die onnodig links rijdt en het verkeer ophoudt. Als de politie hier meer op controleert, zal het aantal bumperklevers ook afnemen."

 

Wat vindt u van de beschouwing van deze lezer? Laat het ons weten in een reactie.