480794
Wat U Zegt

Zzp’er krijgt zwarte piet

Zzp'ers zouden moeten meebetalen aan het in stand houden van het sociale stelsel omdat, door de veranderde ontslagregels, dit vangnet niet meer houdbaar zou blijven (Tel. 12/11). "Onrechtvaardig", vindt M. Rompelman. "Waarom zouden zzp'ers extra moeten betalen voor het geklungel van de overheid en de geldzucht van de werkgevers?" Wat vindt u? We zijn benieuwd naar uw mening.

M. Rompelman uit Vriezenveen schrijft:

"Hoezo meebetalen? De bal ligt, dunkt me, bij de werkgevers en de overheid, want die zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Vaste dienstverbanden verdwijnen en vlak voor het verstrijken van de voorgeschreven twee jaar bij tijdelijke contracten, worden de werknemers bijna allemaal ontslagen, want anders wordt hij/zij te duur. Gevolg: het ontstaan van het fenomeen zzp'er.

Nu er dus weinig vaste banen zijn, komt het sociale vangnet in gevaar en zouden zzp'ers moeten meebetalen om het in stand te houden. Dit is onrechtvaardig, want de werkgevers en overheid hebben deze situatie gecreëerd. De zzp'ers zouden dan extra moeten gaan betalen voor het geklungel van de overheid en de geldzucht van de werkgevers? Dacht het niet!"

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl