481076
Wat U Zegt

'Vakbonden uit de tijd'

Volgens Jan Onderwater is de vakbond over een jaar of tien praktisch dood. "Als ze blijven vasthouden aan het ’verworven rechtencircus’." Dit zorgt er volgens deze lezer vooral voor dat werkgevers zich wel zullen bedenken voor ze iemand vaste baan geven. Bent u het met deze lezer eens? We zijn benieuwd naar uw reactie.

Jan Onderwater uit Hillegom schrijft:

"Als werkgever in de afbouw heb ik recent de nieuwe 189 pagina's tellende cao ontvangen. Nog niet eens één pagina werknemersverplichtingen en de rest een poppenkast aan werknemersrechten die volkomen achterhaald is.

Deze bottleneck voor het MKB is funest voor het leger van vooral oudere werknemers die wanhopig op zoek zijn naar een baan. Dat zijn dan vooral de FNV-leden waar de vakbond nu nog op drijft.

Over een jaar of tien zal de vakbond op sterven na dood zijn als ze blijven vasthouden aan het ’verworven rechtencircus’. Al die toeters en bellen zorgen ervoor dat werkgevers zich wel tien keer bedenken voordat ze iemand een vaste baan aanbieden.

Regelmatig hoor ik de reclame van de FNV: ’En jij vraagt je nog af waarom je nog geen lid van de vakbond bent?’ Ik zou willen afsluiten met de volgende werkgeversslogan: ’En jij vraagt je nog af waarom er een miljoen zzp’ers en ruim 600.000 werklozen zijn?’"

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl