481108
Wat U Zegt

'Schandalig hoe leger is uitgekleed'

Lezer A. Lamet vindt het een 'grof schandaal' hoe de politiek in de afgelopen dertig jaar de krijgsmacht heeft geminimaliseerd en hoe er met de manschappen en het materieel is omgegaan en maakt een vergelijking met het leger aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. "Tijd om ons leger weer naar een acceptabel niveau te tillen." Bent u het met deze lezer eens?

A. Lamet uit Naaldwijk schrijft:

"Complete dienstonderdelen zijn opgeheven. Alleen met een doel: bezuinigen. De politiek kijkt niet verder dan haar neus lang is. Ze moeten in Den Haag maar eens de geschiedenisboekjes nalezen over met welk materieel ons leger aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ons land moest verdedigen. Nog een wonder dat de krijgsmacht het toen nog een aantal dagen heeft volgehouden. Maar in Den Haag is dat bij de politici kennelijk nog steeds niet doorgedrongen.

Het wordt nu tijd om ons leger weer naar een acceptabel niveau te tillen en de uitgaven in rap tempo te verhogen tot zeker minimaal twee procent. Steeds er maar vanuit gaan dat anderen ons in voorkomend geval wel te hulp zullen schieten, heeft het karakter van een profiteur.

Laat de huidige generatie politici als verplichte kost een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum in Overloon. En dan moeten zij daar maar eens goed kennis nemen van de tekst van H.M. Brandwijk: ’Bedenk dat hetgeen gisteren bedreigd werd, heden en morgen opnieuw in gevaar kan verkeren. Bescherm het en wees waakzaam!’"

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl