Nieuws/Wat U Zegt
481443
Wat U Zegt

Stoppen met de inmenging

"We moeten eens ophouden met het eeuwige bekritiseren van andere regimes en politiek. Bij ons is het met al die regels ook een chaos aan het worden", zegt A.E. Toornstra uit Franeker. Bent u het eens met zijn stelling dat Europa zich niet langer moet mengen in de Arabische en Afrikaanse wereld? 

Toornstra schrijft: "Iedereen heeft inspraak en de leiders kronkelen zich in allerlei bochten om hun gelijk te halen. Ieder wezen heeft een leider nodig die hem het juiste pad wijst. Of deze richting daadwerkelijk genomen wordt, ligt vaak aan de situatie. Het is echter idioot dat wij en Europa andere culturen ónze richting willen laten gaan. Dat geeft alleen onrust en chaos!

Natuurlijk kunnen we ze helpen bij de ontwikkeling, maar bij ons zelf is ook zéker nog veel te ontwikkelen... De Arabische en Afrikaanse werelden denken en leven totaal verschillend. Nederland en de EU pretenderen te weten hoe het eventueel zou moeten!

Wegblijven... en indien hulp wordt gevraagd dit, wanneer mogelijk, doen. Stop in ieder geval met die eeuwige inmenging. Het heeft de situatie alleen maar verergerd."