483472
Wat U Zegt

Geef jonge vluchtelingen goede voorbeeld

Een grootmoeder, die met haar kleinkind, de dieren wilde voeren werd door jeugdige asielzoekers de zak met oud brood uit haar hand gegrist zonder dat de knapen door hun begeleidsters op de vingers werden getikt, vertelt mevr. Bakker. Zij vindt dat de vrijwilligsters de jongens wel hadden moeten corrigeren. Bent u het met deze lezeres eens? We horen graag uw mening.

Mevr. Bakker schrijft:

Op een verjaardag raakte ik aan de praat met een hele lieve vrouw, die net als ik oma is. Zij vertelde mij dat ze die middag met haar kleinkind aan de hand, met een zak oud brood door de kinderboerderij in Hillegom liep om de beestjes te gaan voeren.

  Vanaf een afstandje zag ze een groep vluchtelingen aankomen, begeleid door twee Nederlandse dames in een herkenbaar 'hulpvestje'. Opeens maakten zich drie puberjongens los van de groep en renden op de oma met het kindje af. Ze gristen de zak brood uit haar handen. Ze dacht nog, "O bah er zit beschimmeld brood tussen". Maar ze renden weg naar de herten.

Verbouwereerd wendde de oma zich tot een van de hulpverleners en vertelde wat er net gebeurde.  "Ach",  zei de vrijwilligster. "Ze zijn zoooo enthousiast". 

Kijk, hier gaat t nu al fout! Waarom werd de zak brood niet afgepakt en netjes teruggegeven aan de oma? Hiervoor hoef je de taal van elkaar niet te spreken. Je kunt zo makkelijk duidelijk maken: jongens, hier in Nederland doen we dat niet zo!

Het voorval laat me niet los. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, gaat het maar door mijn hoofd.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl