Nieuws/Wat U Zegt
483836
Wat U Zegt

Hoe doen mensen dat toch?

'Consumenten geven weer meer uit', leest S.C. de Vos steeds vol verbazing . Ondanks een fulltime baan heeft deze lezer toch echt moeite de eindjes aan elkaar te knopen.  Hoe doet u dat? We kijken uit naar uw reactie.

S.C. de Vos uit Amsterdam schrijft:

"Ik lees steeds in de krant dat de consumenten iedere maand meer uitgeven, maar dat geldt toch echt niet voor de mensen met een laag inkomen.

Ik heb een fulltime baan en werk al meer dan 45 jaar in de gezondheidszorg . Ik betaal een huur van 750 euro en houd per maand 250 over om van te leven. Verhuizen kan ik  niet want ik heb een jaarinkomen net boven de sociale huurgrens.

Twee banen heb ik ook gehad, maar dan volgt er weer een belastingaanslag omdat de beide banen worden samengesteld en je er opnieuw belasting over moet betalen. vervolgens komt de verhuurder met een huurverhoging van 6,5 procent, dus ben ik met een baan gestopt.

Als er iets kapot gaat, moet ik wachten op mijn vakantiegeld. Zelfs een doktersbezoek stel ik uit want anders volgt er weer een rekening van de zorgverzekeraar.

Dus deze consument kan echt niets meer besteden."

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl