Nieuws/Wat U Zegt
483882
Wat U Zegt

'Schending dresscode respectloos'

Voor de gala-première van de Bond-film Spectre in Tuschinski was de dresscode ’black tie’. "Wat een afknapper", vindt R. Woorts van Gelder, die constateerde dat ruim de helft zich niet aan het kledingvoorschrift hield. Een donker pak is geen smoking en in je werk-kloffie verschijnen kan, volgens deze lezer, al helemaal niet. Vindt u het respectloos om een dresscode te negeren? We zijn benieuwd naar uw reactie.

R. Woorts van Gelder schrijft:

Wat een afknapper zeg. Minstens 60 procent van de gasten zowel BN als niet-BN bleek zich niet aan de dresscode te hebben gehouden, een stijlloze mentaliteit waar het gebrek aan respect voor de organisatie vanaf druipt.

Kon je 25 jaar geleden nog zeggen dat je niet wist wat Black Tie inhield, vandaag de dag is Google je grote vriend. Voor heren is het eenvoudig, smoking, klaar. En wat loop je dan voor paal met een oranje strikje dat je over had van koningsdag, of zelfs bruine schoenen onder je smoking. Nee, een donker pak is geen smoking. En nee, een zwarte stropdas is geen black tie. Een zwart strikje, is dat nou echt zo moeilijk?

Voor de dames is het inderdaad ietsje lastiger, met name vanwege de lange jurk. Op de première was minimaal 60 procent van de dames in kortere cocktailjurk en een enkeling in werk-kloffie van kantoor. Dan ben je toch triest bezig? Blijf dan weg als je weigert de kledingwens te respecteren.

Tooske Ragas had een werkelijk prachtige groene jurk aan, maar een lange galajurk? Het leek er niet op. Het volgen van de dresscode toont respect. Doe je het niet, blijf dan weg!"

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl