Nieuws/Wat U Zegt
491546
Wat U Zegt

Woning gezocht!

Mevrouw A.v. Bodegom uit Mijdrecht beschrijft een nijpende situatie. Een situatie waarover vaker aan de bel wordt getrokken. Want wat doe je als gescheiden moeder wanneer je niet lang genoeg staat ingeschreven in een gemeente om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar niet voldoende verdient om in de vrije sector te huren?

Zij schrijft: ,,Ik, gescheiden moeder met een zoontje van twee jaar zoek een sociale huurwoning. Omdat deze er niet zijn, wonen wij weer noodgedwongen bij mijn ouders, beiden 60-plus. Ik verdien te weinig om een hypotheek aan te gaan of om in de particuliere sector te kunnen huren.

Zes jaar lang stond ik ingeschreven bij Woningnet. Tevergeefs naar nu blijkt. Omdat ik de laatste drie jaar niet aaneengesloten in de gemeente woonachtig ben geweest, kom ik namelijk niet in aanmerking voor een woning. Wel heb ik ieder jaar lidmaatschap betaald.

Wat nu regering?

Moet ik wachten tot mijn ouders er niet meer zijn, zodat ik uiteindelijk in mijn ouderlijk huis kan wonen? Als ik dan tenminste een hypotheek kan krijgen..."

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd