498801
Wat U Zegt

Vertekend beeld

Bert van der Wal uit Groningen maakt zich zorgen over de waarde van de Televizier-Ring. Volgens van der Wal onstaat er een vertekend beeld doordat veel ouderen niet weten hoe ze via internet hun stem uit moeten brengen. De winnende programma's zijn dus vooral de keus van de jongere kijkers.

Bert van der Wal uit Groningen schrijft:

"Het is voor mij onbegrijpelijk dat Heel Holland Bakt niet bij de laatste drie zat bij de nominaties voor de Televizier-Ring. Het meest bekeken en hooggewaardeerde programma werd aan de kant geschoven voor programma's, waar ik in ieder geval nog nooit naar gekeken heb.

Jan Slagter van Omroep Max zou er goed aan doen zich helemaal terug te trekken voor de nominaties van de Televizier-Ring. We beleven hetzelfde effect als een paar jaar geleden met Moeder Ik Wil Bij De Revue. Veel, vooral de wat oudere Max-kijkers (en dat zijn er een paar miljoen), hebben moeite met op internet in te loggen en hun stem uit te brengen.

Dat betekent dat je een scheef stemgedrag krijgt en dat er veel stemmen verloren gaan. Als er geen beter systeem komt om je stem uit brengen, heeft de Televizier-Ring geen enkele waarde meer."

 

Vindt u ook dat het stemsysteem voor de Televzier-Ring te wensen overlaat? Laat het ons weten.