504705
Wat U Zegt

Open brief aan de jongeren

Lezer Tilia Reeders-Luchies, een 'oud mens', schrijft een treffende brief aan de jongeren van nu. "Bedenk dat alle discriminerende maatregelen die nu genomen worden voor ouderen, jou straks ook kunnen treffen." Lees hier haar brief en reageer.

Tilia Reeders-Luchies uit Stevensweert:

Bedenk, dat je steeds langer zult moeten werken.

Dat je waarschijnlijk het huis, waar je jarenlang een hypotheek voor afbetaald hebt, moet verkopen om te overleven. Het is te hopen dat je als je oud wordt gezond blijft en nog wat geld over hebt. Het is te hopen dat je veel kinderen hebt en dat die dicht bij je in de buurt wonen. Is dat niet het geval, dan heb je domme pech.

Als jij oud bent, zijn er al lang geen verzorgingstehuizen meer. Misschien mag je, als je voldoende dement bent naar een verpleegtehuis. Naar buiten voor de nodige vitamine D kun je niet meer. Daar is te weinig personeel voor. Daarom krijg je ook al snel een luier om, zodat je niemand lastig valt als je naar de w.c. moet.  Die luier moet je urenlang omhouden, totdat  hij goed gevuld is, want ze kosten veel geld en er is geen tijd om je te verschonen. Denk nu niet dat die luiers net zo comfortabel zijn als de pampers  uit de tv-reclame.

Jong mens, bedenk dat jou dit allemaal kan overkomen. Ik gun het je, als je met zijn tweeën werkt of alleenstaand bent, dat je kinderopvangtoeslag krijgt. Ik gun je alle toeslagen die je kunt krijgen.  Het zou echter ook goed zijn als je niet alleen aan korte termijn denkt, zoals onze regering doet. Het zou goed zijn als je ook aan je toekomst denkt. Misschien kun je voorkomen voor jezelf, wat nu de ouderen overkomt. Misschien hebben de ouderen van nu er ook nog wat aan. Het protest van ouderen wordt niet gehoord. De overheid ziet, behalve onze spaarcenten en pensioenen, geen economisch belang in ons.

Reageren op deze brief? Graag!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl