504795
Wat U Zegt

Verdriet om laatste kunstje van Buba

Lezer Kees de Vries vindt het een trieste zaak dat wilde dieren uit het circus worden verbannen. "De overheid slaat de plank finaal mis en heeft zich laten inpakken door een stel wildedierenactivisten." Vindt u wilde dieren in een circus onmisbaar? 

Kees de Vries uit Maasdam schrijft:

Groot verdriet bij kinderen en dierenliefhebbers toen Buba, de olifant, voor het laatst haar kunstjes mocht vertonen. Weer een leuk uitstapje minder.

Fanatieke dierenactivisten hebben net zolang gedramd met onzinargumenten op zwakke politici, totdat die eindelijk ingestemd hebben met een verbod. Rutte heeft het kinderplezier van het circus opgeofferd aan de Partij voor de Dieren voor bezuinigingssteun.

Wat is nu een kinderleven zonder circus met wilde dieren? Ieder kind van mijn generatie heeft wel een prachtig kerstcircus meegemaakt. Dat hoort bij de opvoeding van een kind. Gingen wij met zijn allen naar toe. Niets van eeuwenoude goede en mooie gewoonten blijft over. Alles wordt kapot gelobbyd door radicale activisten. Overal valt wel wat op aan te merken.

Ik vind dat wilde dieren in een circus prima kunnen, zij weten niet beter, worden goed verzorgd. Voordat de overheid een beslissing hierin nam, had zij die vraag met een referendum aan het volk moeten voorleggen. Want nu slaan ze de plank finaal mis en hebben zij zich laten inpakken door een stel wildedierenactivisten.

Vindt u wilde dieren in een circus onmisbaar?  Laat u horen!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl