Nieuws/Wat U Zegt
508195
Wat U Zegt

'HEMA, draai verdubbeling kosten ontbijtje terug'

Astrid van den Berg-Dijkstra is zeer geschrokken van het reclamepamflet van de HEMA dat hun ontbijtje van 1 naar 2 euro gaat. Voor veel (oudere) mensen met een krappe beurs was het een dagelijks uitje. "Neem ze dit niet af." Vindt u dat de HEMA de kostenverdubbeling van het ontbijt moet terugdraaien?

Astrid van den Berg-Dijkstra vindt de prijsverhoging van het HEMA-ontbijtje van 1 naar 2 euro buitenproportioneel:

In de reclames online staat 'altijd 1 euro'. Een tekst die niet houdbaar is gebleken, helaas. Ik ken de nieuwe uitbreiding van producten, de reden waarom het nu 2 euro zou moeten kosten. Maar die uitbreidingen waren ook al optioneel. Die 1 euro was mooi laagdrempelig. Mensen met een smalle beurs konden goed terecht.

Heel veel mensen komen elke dag. In Leeuwarden komt - ook in de winter - een stel oudere mensen van in de 90. Trouwe gasten met een smalle beurs en zo zijn er vele. Ik heb de mensen gister gesproken. Ze zijn van plan met de nieuwe prijzen minder te gaan komen of helemaal niet meer. Het HEMA ontbijtje is zoveel meer. Het haalt mensen uit hun isolement. Er ontstaan mooie contacten.

Mensen hebben plezier en zijn er even uit. Op de HEMA Facebook pagina komen heel veel reacties binnen, veel verontwaardiging en boosheid. HEMA: ook uw personeel krijgt vervelende opmerkingen terwijl daar de beslissing niet ligt

Ik vond het papiertje met de mededeling niet HEMA waardig, het was niet duidelijk waar het initiatief lag en voor welke winkels het gaat gelden. Ik hoop van harte dat HEMA dit onzalige plan terug gaat draaien Mensen hebben door de crisis al heel veel in moeten leveren, voor velen is dit het enige uitje. Neem ze dit niet af!

Vindt u dat de HEMA de kostenverdubbeling van het ontbijt moet terugdraaien?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet op wuz.nl