508482
Wat U Zegt

Bekende Nederlanders, neem een vluchteling in huis.

Laten de bekende Nederlanders die op de achterpagina van De Telegraaf oproepen om een oplossing te bedenken voor de vluchtelingencrisis ieder een aantal vluchtelingen in huis nemen, stelt Ben Overvest voor. Staat u achter de suggestie van deze lezer. We zijn benieuwd naar reactie.

Ben Overvest schrijft:

De ca. 150 bekende Nederlanders 'die zich geroepen voelen' wat aan de Europese vluchtelingencrisis te doen (zie de volledige achterpagina van De Telegraaf van 3/9) zou ik het volgende willen voorstellen:

Als ik de namen zo bezie, wonen de meesten van u in een riante woning of zelfs in een zeer riante villa. Als nu een ieder van u zo'n zes- of misschien zelfs acht vluchtelingen per persoon opneemt en (tijdelijk) onderhoudt, is in elk geval voorlopig het aantal vluchtelingen, qua onderdak en onderhoud, enigszins gereduceerd. 'Het oude denkpatroon van onze gemeenschap en politiek', zoals u dit omschrijft, is hiermee dan voor een groot deel doorbroken. Uw woorden 'dat op ons een beroep mag worden gedaan',  zijn een goed begin. Als u deze woorden gestand doet, bent u een voorbeeld voor zowel de gemeenschap als de politiek.

Ik wens u veel sterkte en wijsheid toe!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl