508494
Wat U Zegt

Hopelijk houdt Britse brandweer wel sirenes

De politie in het Britse Birmingham komt vaak te laat op de plaats delict omdat de politieauto's uit bezuinigingsoverwegingen geen sirenes meer hebben en daardoor voor het rode stoplicht moeten stoppen. Frans Boomer hoopt dat de brandweer in Engeland niet het voorbeeld van de politie gaat volgen want anders rest de spuitgasten volgens hem niets dan nablussen. Deelt u de mening van deze lezer? We horen graag uw opinie.

Frans Boomer schrijft:

Engeland maakt het voor het inbrekersgilde wel heel gemakkelijk en legt als het ware de rode loper uit voor inbrekers met snode plannen. 

De enorme bezuinigingen bij de Britse politie hakken er zo stevig in dat snelle hightech politiewagens worden vervangen door eenvoudige exemplaren. Wel voorzien van zwaailichten maar niet van sirenes kachelen ze door de straten, stoppend bij ieder rood stoplicht.

Komen ze uiteindelijk bij de plaats delict aan dan zijn de criminele vogels al gevlogen.

In de plaats Leicester komen agenten pas in actie na inbraken op even nummers, dus als inbreker weet je dan dat je even nummers even links moet laten liggen en vol moet gaan voor oneven nummers voor een succesvolle inbraak. Dat verdient navolging, vinden andere Britse korpsen.

Te hopen valt dat de Britse brandweer het voorbeeld van de politie niet volgt, want anders is het voor de brandweer slechts nablussen geblazen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl