508537
Wat U Zegt

Patiënt dupe farmaceutische industrie

Door de macht van de farmaceutische industrie krijgt de patiënt een hoge rekening gepresenteerd voor zijn geneesmiddelen, meent J. Duppen. Hiervan zijn veel mensen die afhankelijk zijn van kwalitatief goede zorg volgens hem de dupe. Deelt u de mening van deze lezer. We zijn benieuwd naar uw reactie?

J. Duppen schrijft:

Medicijngebruik jaagt zorgkosten omhoog. Wat ik niet begrijp is dat enerzijds medicijnen niet in het basispakket zitten en derhalve zelf betaald moeten worden en anderzijds niet gebruikte en bij de apotheek ingeleverde geneesmiddelen worden vernietigd. Dit gebeurt ondanks het feit dat de verpakking niet is aangebroken en de houdbaarheidsdatum nog lang niet is overschreden.

Er worden dure onderzoeken verricht naar nieuwe medicijnen die dan kennelijk te duur zijn geworden om te gebruiken en er wordt  naarstig gezocht naar een goedkoper alternatief om de kosten te drukken. Zo langzamerhand worden we blij gemaakt met een dode mus als bekend wordt gemaakt dat er na vele jaren onderzoek nieuwe behandelingen of medicijnen succesvol kunnen worden ingezet voor bepaalde ziekten om daarna te moeten horen dat deze middelen de afvalcontainer in kunnen om plaats te maken voor goedkope namaak.

Hier regeert  de macht van de farmaceutische industrie en wordt langdurig ziek zijn een winstgevende zaak, waarvan de patiënt de hoge rekening gepresenteerd krijgt.

De Zorg wordt op deze manier een steeds grote zorg voor de vele mensen die afhankelijk zijn van kwalitatief goede zorg.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl