508561
Wat U Zegt

'Fijnstofgeroeptoeter' moet toontje lager

De uitkomsten van fijnstofmetingen worden in Nederland wel degelijk gemanipuleerd, onder andere door milieuclubs en bestuurders, onderstreept Erik Helleman. Volgens hem moet er daarom minder waarde worden gehecht aan het 'fijnstofgeroeptoeter' van allerlei instanties. Bent u het met deze lezer eens? Wij horen graag hoe u erover denkt.

Erik Helleman schrijft:

Ivo Stumpe van Milieudefensie stelt in reactie op de column van Rob Hoogland dat 'metingen niet gemanipuleerd kunnen worden' omdat zij door vaste meetpunten worden gedaan (WUZ, 1/9).

De uitkomsten van fijnstofmetingen, of ze nu door vaste kastjes worden gedaan of niet, worden in Nederland wel degelijk gemanipuleerd en politiek-wenselijk geïnterpreteerd, zoals de Utrechtse wethoudster Lot van Hooydonk onlangs zélf toelichtte toen het fijnstof'probleem’ in haar stad bleek mee te vallen. Door gemeenteambtenaren(!) werd zelfs de factor ’economische crisis’ in de uitkomsten van de metingen betrokken, net zo lang tot er wél een probleem was geconstrueerd.

De woorden: ’dan moet je anders rekenen’ van Stumpe zélf illustreren maar al te goed: het gaat niet om de meting, het gaat om de (politieke) interpretatie daarvan.

Als wij in de 'slag om de milieuzones' de onderste steen boven halen binnen het schimmige wereldje van 'groene' adviesbureautjes, onkundige en/of gepolitiseerde ambtenaren, subsidieslorpende milieuclubs en meetbedrijven die precies dát verkopen wat wethouders graag willen horen, zullen wij zien dat Hoogland zeker geen complottheorieën aanhangt.

Het is de hoogste tijd dat het miljoenenverslindende, véél te zwaar aangezette 'fijnstofgeroeptoeter' van milieuclubs en onkundige bestuurders tot ware proporties wordt teruggebracht!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl