508581
Wat U Zegt

Autodealer onder druk

De autodealers staan onder zware druk vanwege de vele verplichtingen die hen worden opgelegd, meent Bert Kuijer. Het betreft volgens hem vooral de bedrijven in kleine plaatsen. Onderschrijft u het standpunt van deze lezer? We zijn nieuwsgierig naar uw mening.

Bert Kuijer schrijft:

Janet Richter van Renault zegt dat in een tijd waarin je elke euro maar één keer kunt uitgeven de AutoRAI niet meteen meer verkopen oplevert en dat Renault daarom van deelname in 2017 afziet (Tel. 2/9). Waarmee het bedrijf het standpunt bevestigt van RAI Amsterdam dat door te lage deelname de AutoRAI 2017 niet kan doorgaan.

De overeenkomst met de druk op Renault-dealers is opvallend. Door de verplichtingen hen opgelegd, moesten reeds velen het laten afweten. Ze voeren nog wel reparaties uit maar mogen geen nieuwe Renault leveren en zelfs geen nieuwe Renault zonder kenteken in hun showroom hebben.

 Dit treft vooral de bedrijven in kleinere plaatsen. Maar ook de dealers die nog niet besloten hebben van hun rechten (en vooral plichten) af te zien zijn veelal niet in staat om zelf de door de klant gewenste auto te leveren. Daarvoor moet het land worden afgezocht. Deze werkwijze is frustrerend voor de aspirantkoper die niet wil afzien van de dealer waarmee hij een goede band heeft opgebouwd. De vraag is of het dealernet hiermee niet wordt afgebroken.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl